[VIDEO] Carrefour Market Galați amendat cu 55.000 de lei pentru nereguli grave de protecție a consumatorilor

Înapoi la StiriDeGalati.com

[VIDEO] Carrefour Market Galați amendat cu 55.000 de lei pentru nereguli grave de protecție a consumatorilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a aplicat sancțiuni aspre după ce a descoperit mai multe încălcări ale normelor de protecție a consumatorilor la Carrefour Market, operat de SC Artima SA, în zona Potcoava de Aur, urmare a unei plângeri primite.

În cursul inspecției, CJPC Galați a evidențiat patru încălcări majore care au dus la impunerea a patru amenzi contravenționale totalizând 55.000 de lei, precum și acordarea a trei avertismente. Suplimentar, comisarii CJPC au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și au inițiat propunerea unei decizii care să stopeze practicile comerciale înșelătoare ale magazinului.

Inspectorii CJPC au remarcat că în magazinul respectiv vitrinele frigorifice nu erau igienizate corespunzător, conținând praf și lichide scurse, compromițând astfel calitatea alimentelor expuse. Mai mult, constatările au arătat că regimul de temperatură pentru păstrarea produselor nu respecta indicațiile producătorilor, iar preparatele culinare nu erau menținute la temperatura obligatorie de 60 de grade Celsius.

În plus față de problemele legate de igienă și temperatură, CJPC Galați a identificat și practici comerciale incorecte. Oferte de tipul „cumpără 7 iaurturi și primești încă unul gratuit” precum și reduceri de „10% la bere” au fost declarate inducătoare în eroare, întrucât nu se reflectau corect în prețurile unitare ale produselor.

Aceste măsuri ale CJPC vizează asigurarea respectării normelor și protejarea drepturilor consumatorilor. Magazinul vizat va trebui să implementeze corecțiile necesare pentru a preveni astfel de încălcări în viitor.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 1 martie 2024.
  Ultima actualizare articol: 1 martie 2024, 13:45, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print