[FOTO+VIDEO] Un copil a adus un obuz la școală în Cavadinești, Galați

Înapoi la StiriDeGalati.com
Arme la scoala

[FOTO+VIDEO] Un copil a adus un obuz la școală în Cavadinești, Galați

Un incident periculos a avut loc astăzi la o şcoală gimnazială din comuna Cavadineşti, judeţul Galaţi. Un elev de clasa a VIII-a a adus în incinta şcolii un obuz pe care l-a descoperit pe malul râului Prut.

Directoarea şcolii a alertat de urgenţă autorităţile la ora 12:50, apelând serviciul național unic pentru apeluri de urgență, 112 şi raportând situaţia periculoasă. Într-o acţiune de răspuns imediată, 90 de elevi şi 10 cadre didactice au fost evacuate în siguranţă, iar un perimetru de securitate a fost stabilit pentru a proteja zona.

Echipaje ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, împreună cu un echipaj pirotehnic şi cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, s-au deplasat rapid la faţa locului pentru a gestiona situaţia. Un dosar penal a fost deschis pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor pentru a stabili circumstanţele exacte ale incidentului.

Conform declaraţiilor oficiale transmise de IPJ Galaţi, niciun elev sau cadru didactic nu a fost rănit, iar obuzul a fost preluat de specialişti pentru a fi neutralizat în condiţii de siguranţă.

Părinţii şi comunitatea locală au fost sfătuţi să educe copiii despre pericolele pe care le pot reprezenta astfel de obiecte şi să anunţe imediat autorităţile dacă se confruntă cu situaţii similare.

Arme in scoala la Galati
Arme in scoala la Galati
✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 14 martie 2024.
  Ultima actualizare articol: 14 martie 2024, 19:31, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print