Poliția Rutieră din Galați intensifică controalele după ce sute de șoferi au fost testați în noaptea de Sfântul 40 de Mucenici

Înapoi la StiriDeGalati.com
Beat la volan. Soferi Galati

Poliția Rutieră din Galați intensifică controalele după ce sute de șoferi au fost testați în noaptea de Sfântul 40 de Mucenici

Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din 9 martie, cunoscută în popor pentru obiceiul consumului „a 44 de pahare” în cinstea celor sfinți, „a adus” o mobilizare crescută a forțelor de ordine rutieră în weekend-ul trecut. Agenți ai Poliției Rutiere au desfășurat o operațiune amplă de control pe drumurile din județul Galați, pentru a preveni și sancționa șoferii care conduc autovehiculele sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii, polițiștii echipați cu etiloteste și aparate pentru depistarea stupefiantelor au oprit pentru verificări mai mulți șoferi, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Din peste 450 de conducători auto testați în noaptea dintre 9 și 10 martie, doar un număr mic a fost depistat conducând sub influența alcoolului, dar cu concentrații suficient de mari încât să reprezinte un risc pentru siguranța rutieră.

În urma acestor verificări, poliția a reținut șase permise de conducere, a retras două certificate de înmatriculare și a constatat o infracțiune penală, fiind vorba despre o persoană care a fost prinsă la volan sub influența alcoolului. De asemenea, au fost aplicate 55 de sancțiuni pentru diverse abateri la codul rutier, însumând amenzi în valoare totală de 26.550 de lei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați au anunțat în dimineața zilei de 10 martie că astfel de acțiuni vor continua și vor fi intensificate în perioada următoare, având ca scop prevenirea accidentelor cauzate de conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, menținând astfel siguranța rutieră pentru toți participanții la trafic.

Depistati la volan sub influenta alcoolului
Depistati la volan sub influenta alcoolului Galati
✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 11 martie 2024.
  Ultima actualizare articol: 11 martie 2024, 17:43, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print