[FOTO] Campania de reciclare selectivă Kaufland la Galați: Vouchere și cozi lungi pentru oamenii cu „nervii tari”

Înapoi la StiriDeGalati.com
Reciclare sticle Galati

[FOTO] Campania de reciclare selectivă Kaufland la Galați: Vouchere și cozi lungi pentru oamenii cu „nervii tari”

Kaufland a desfășurat o campanie de reciclare selectivă de succes la Galați în perioada 27 septembrie – 3 octombrie, în cadrul căreia locuitorii au avut oportunitatea de a contribui la protejarea mediului și de a obține recompense pentru eforturile lor. Fiecare recipient colectat, fie el din plastic (PET), sticlă sau doză de aluminiu, a fost răsplătit cu un voucher în valoare de 50 de bani, ce putea fi folosit pentru achiziționarea produselor din magazin.

Campania a atras o mare atenție din partea comunității gălățene, cu mulți locuitori dornici să profite de această oportunitate unică. Motivați de reducerile oferite și de dorința de a contribui la reciclarea responsabilă a ambalajelor, s-au aliniat în număr mare la punctele de colectare în toată perioada campaniei.

Cu toate acestea, în ultima zi a campaniei, marți, s-a înregistrat un adevărat boom de participanți, ceea ce a dus la cozi lungi și la o așteptare prelungită pentru cei hotărâți să predea ambalajele reciclabile.

Ce ne spune un gălățean:

„Pentru a obține un voucher în valoare de 13 lei, am stat în rând mai bine de trei ore. Era o mulțime de oameni la coadă, iar unii au fost nevoiți să renunțe înainte de a ajunge la automatul de reciclare. Am fost martorii unor situații amuzante, precum un camion care descărca o mare cantitate de sticle și a blocat temporar unul dintre automate. Mai erau și oameni cu inițiativă care cumpărau ambalaje de la cei care nu mai aveau răbdare să aștepte. În final, am ajuns la Kaufland la ora 9:13 și am plecat la 12:30, cu un voucher de 13 lei”

Cu toate acestea, succesul campaniei arată că există un interes semnificativ din partea comunității pentru astfel de inițiative de reciclare. Cu toate acestea, ar putea fi necesară o revizuire a modului în care sunt organizate astfel de evenimente, pentru a evita așteptările prelungite și pentru a stimula simțul civic al participanților, fără a-i descuraja cu cozi interminabile. Reciclarea responsabilă rămâne un obiectiv important pentru protejarea mediului înconjurător și trebuie să fie facilitată și încurajată în toate modurile posibile.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 3 octombrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 3 octombrie 2023, 19:22, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Comentariu (1)

  • Eu Răspuns

    Care recompensa? Că tot noua ne ia cei 50 de bani plus stat la cozi. Ne-au făcut ăștia gunoieri pe toți… Asta au și vrut. Să își bată joc de noi. Sictir!

    22 mai 2024 la 20:50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print