[FOTO – VIDEO] Protest în masă al angajaților DSP și Casei de Pensii din Galați și Tecuci

Înapoi la StiriDeGalati.com
Se protesteaza la Galati

[FOTO – VIDEO] Protest în masă al angajaților DSP și Casei de Pensii din Galați și Tecuci

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați și ai Casei de Pensii din Galați și Tecuci au ieșit din nou în stradă în dimineața acestei zile, joi, 23 noiembrie 2023, în cadrul unui protest care ajunge la a șaptea zi consecutivă.

Miercuri dimineața, pe 22 noiembrie 2023, aceștia au manifestat pentru a-și exprima nemulțumirile referitoare la nivelul salariilor și condițiile de muncă.

Angajații DSP Galați afirmă că, deși au trecut șase ani de la implementarea legii salarizării, nu au beneficiat de nicio majorare salarială, nici măcar în concordanță cu indicele inflației. Aceștia susțin că situația lor se aseamănă cu cea a colegilor din Casele de Asigurări de Sănătate și se simt discriminați în raport cu ceilalți angajați din sistemul de sănătate, deoarece desfășoară aceeași tipologie de muncă.

„Continuăm protestele pe termen nelimitat pentru a atrage atenția celor de sus asupra nevoilor noastre și a salariilor mici pe care le avem. Nu ni s-au mai mărit salariile din 2017. Avem cele mai mici venituri din sectorul bugetar”, au declarat angajații DSP Galați.

Protestul are ca scop atragerea atenției asupra condițiilor precare de muncă și remunerare insuficientă în sectorul sănătății și asigurărilor sociale, în speranța că autoritățile vor interveni pentru a îmbunătăți situația financiară a acestor categorii de angajați. Până în prezent, reprezentanții autorităților nu au emis niciun comunicat oficial referitor la protestele în desfășurare.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 23 noiembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 23 noiembrie 2023, 22:39, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print