Galați investește în educație: Peste 10.000 de echipamente IT vor revoluționa invățământul local

Înapoi la StiriDeGalati.com
Investim in IT

Galați investește în educație: Peste 10.000 de echipamente IT vor revoluționa invățământul local

Primăria Galați, anunță o investiție semnificativă în echipamente IT destinate liceelor, școlilor și grădinițelor din oraș. Primarul, exprimându-și convingerea că educația este o prioritate, a declarat că toți copiii trebuie să aibă acces la noile tehnologii pentru a-și dezvolta potențialul.

Peste 10.000 de echipamente IT, inclusiv laptopuri, sisteme All-In-One, imprimante multifuncționale, camere pentru videoconferințe, table interactive, routere, sisteme de sunet, softuri educaționale și scannere portabile, vor fi distribuite în toate cele 63 de unități de învățământ din oraș, acoperind astfel grădinițele, școlile și liceele.

Pentru implementarea acestui proiect ambițios, Primăria Galați a lansat în licitație un contract evaluat la 30,5 milioane de lei, fără TVA. Ofertele pentru furnizarea echipamentelor IT vor fi acceptate până la data de 22 ianuarie 2024. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vizează dotarea tuturor unităților de învățământ din oraș cu echipamente IT, mobilier școlar și materiale didactice în valoare totală de aproximativ 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro).

Prin această investiție susținută, autoritățile locale din Galați își propun să ofere elevilor și profesorilor resursele necesare pentru a aborda provocările educaționale ale secolului XXI și pentru a promova învățarea activă și inovatoare în mediul școlar.

IT Galati investitie
Galati investim
✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 18 decembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 18 decembrie 2023, 15:29, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print