[GALERIE FOTO] Conferințe preoțești din Arhiepiscopia Dunării de Jos: Început binecuvântat în Pechea

Înapoi la StiriDeGalati.com
Preoti Pechea

[GALERIE FOTO] Conferințe preoțești din Arhiepiscopia Dunării de Jos: Început binecuvântat în Pechea

Joi, 02 noiembrie 2023,

în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a debutat seria Conferinţelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023. Prima întrunire din cadrul acestor conferinţe preoţeşti s-a desfăşurat în localitatea Pechea, judeţul Galaţi, şi a reunit preoţii din cadrul protopopiatului Covurlui. Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, situată în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Covurlui.

La slujba Sfintei Liturghii,

împreună cu cei 37 de clerici din acest protopopiat, au participat profesori de religie, cântăreţi bisericeşti şi mulţi copii şi elevi de la unităţile şcolare din comuna Pechea, aceştia oferind răspunsurile liturgice la slujbă. La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. După Sfânta Liturghie, copiii participanţi la eveniment, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional al zonei, au cântat pricesne închinate Maicii Domnului şi au fost invitaţi la agapa frăţească.

Tot în locaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei preoţeşti centrate pe tema Anului comemorativ 2023 şi aşezate sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul!”. Comunicarea din cadrul întrunirii, pregătită special de către un cleric din acest protopopiat şi intitulată „Sf. Cuv. Ioan Damaschin – imnograf, mărturisitor al dreptei credinţe şi teolog al icoanei”, a cuprins texte reprezentative din opera Sfântului Ioan Damaschin, cu caracter practic şi folositor, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele adulte şi vârstnice. Spre bucuria şi admiraţia celor prezenţi, cu prilejul acestei întruniri a fost organizată şi o expoziţie cu obiecte tradiţionale româneşti din colecţia muzeală a parohiei Pechea 2, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Biserica Pechea Galati
Preot Pechea Galati
Biserica Pechea Galati
Preot Pechea Galati
Preot Pechea Galati
Biserica Pechea Galati
✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 3 noiembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 3 noiembrie 2023, 16:03, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print