Performanțe remarcabile ale ANAF în colectarea veniturilor

Înapoi la StiriDeGalati.com
ANAF evaziune fiscala

Performanțe remarcabile ale ANAF în colectarea veniturilor

În deschiderea ședinței de Guvern de joi, Premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație optimistă, anunțând că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început să își facă treaba eficient și să colecteze venituri aproape de ținta asumată.

Potrivit premierului, în luna octombrie, colectarea veniturilor a atins un nivel record de 40 de miliarde de lei.

„ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta asumată. În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană,” a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Premierul a subliniat, de asemenea, că această performanță este susținută de acțiuni mult mai intense împotriva evaziunii fiscale.

„Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile. Din punctul meu de vedere, în sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru Educație, și pentru Sănătate,” a adăugat Ciolacu.

Premierul a făcut, de asemenea, referire la politica fiscală viitoare, asigurând că în anul următor nu vor fi introduse taxe noi.

„Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor,” a subliniat premierul Marcel Ciolacu.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 16 noiembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 16 noiembrie 2023, 20:12, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print