„Români care Dezvoltă România”: Topul celor mai bogați 100 de oameni de afaceri

Înapoi la StiriDeGalati.com
Afaceri in Galati

„Români care Dezvoltă România”: Topul celor mai bogați 100 de oameni de afaceri

Intact Media Group a lansat ediția din acest an a topului „Români care Dezvoltă România,” dezvăluind cifre impresionante și antreprenori gălățeni în fruntea clasamentului. Topul, bazat pe rezultatele financiare de la sfârșitul anului 2022, cuprinde cei mai bogați 100 de oameni de afaceri din țară, reflectând diversitatea și performanța sectorului privat românesc.

Dedeman conduce clasamentul cu o cifră de afaceri de 13 miliarde de lei

Pe primul loc în top se află Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, deținut de familia Pavăl. Compania a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la o cifră de afaceri de 13 miliarde de lei în 2022, datorită unor proiecte inovatoare precum aplicația mobilă Dedeman și migrarea platformei e-Commerce. Frații Pavăl au investit peste 800 de milioane de euro în diverse sectoare, consolidându-și poziția și în construcții, viticultură, deșeuri, panouri fotovoltaice, pharma, agricultură și transporturi fluviale.

Fildas-Catena și Tinmar Energy – lideri în domeniile farmaceutic și energetic

Pe locul doi se află grupul Fildas-Catena, condus de Anca Vlad, cu o cifră de afaceri consolidată de 12,2 miliarde de lei. Cu 909 farmacii și aproape 9.000 de angajați, acesta domină piața pharma și distribuția farmaceutică. Pe locul trei se situează Tinmar Energy, deținută de Augustin Oancea, care și-a triplat cifra de afaceri în 2022, atingând 10,7 miliarde de lei, și pregătește investiții semnificative în energie verde.

Gălățenii în top: Mairon, Prutul SA, Next Energy Partners și Myosotis

Galațiul are o prezență semnificativă în topul național, cu cinci antreprenori remarcabili. Mairon Galați, controlată de Costel Miron, ocupă locul șapte în top, înregistrând o cifră de afaceri de 3,14 miliarde de lei în 2022. Pe locul 26 se află Prutul SA, controlată de Marian Andreev, cu afaceri de 1,82 miliarde de lei și planuri ambițioase pentru transformarea proiectului Euromall.

Next Energy Partners, firma de furnizare a energiei electrice din Galați, se clasează pe locul 56 cu afaceri de 885,76 milioane de lei, în timp ce Myosotis, deținută de familia Chiriac și Maria Stratulat, ocupă locul 76, cu afaceri de 619,5 milioane de lei.

Gruia Stoica și TTS – contribuții semnificative la economie

Gruia Stoica, originar din Toflea, conduce Grampet, cel mai mare grup de companii private feroviare din Europa de Sud-Est, clasându-se pe locul 24 cu o cifră de afaceri de 1,84 miliarde de lei. TTS (Transport Trade Services), condusă de Alexandru Mihăilescu, se clasează pe locul 32, cu o cifră de afaceri de 1,34 miliarde de lei, având un impact semnificativ în domeniul expedițiilor și transportului.

Topul celor mai bogați 100 de oameni de afaceri din România relevă nu doar performanța economică remarcabilă a acestor lideri, ci și contribuția esențială la dezvoltarea țării și la generarea de locuri de muncă, subliniind rolul crucial al antreprenorilor în evoluția economică a României.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 13 decembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 13 decembrie 2023, 14:22, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print