Modernizare majoră pentru Blocul M1 din cartierul Ţiglina II, Galaţi: Fonduri prin PNRR pentru eficienţă energetică

Înapoi la StiriDeGalati.com
BLocuri modernizare Tiglina 2 Galati

Modernizare majoră pentru Blocul M1 din cartierul Ţiglina II, Galaţi: Fonduri prin PNRR pentru eficienţă energetică

Blocul M1 din cartierul Ţiglina II al Galaţiului se pregătește pentru o transformare majoră, ca urmare a accesării unor fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Anunțul modernizării a fost făcut de Primăria Galați, care a comunicat că a fost deja atribuit contractul de lucrări în urma unei licitații publice.

În cadrul proiectului de renovare energetică a blocului M1, situat pe strada George Coşbuc nr. 3, sunt prognozate diverse lucrări care vizează îmbunătățirea eficienței energetice. Astfel, va avea loc înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare cu una termoizolantă de înaltă performanță, termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și logiilor, izolarea termică a pereților și planșeelor, implementarea unor surse alternative și regenerabile de energie, reparaţii la faţadă, refacerea finisajelor interioare în spațiile afectate de lucrări, precum și reabilitarea instalației electrice.

Primarul orașului Galați, Ionuţ Pucheanu, subliniază beneficiile acestor lucrări pentru rezidenţi, afirmând că acestea vor duce la un confort crescut și la o scădere semnificativă a consumului de energie, estimată la aproximativ 60%. Valoarea contractului este de 10.564.450 lei fără TVA, licitația fiind câștigată de Asocierea SC ROVIS LIDER SRL și ATU CONSULTING. Lucrările se vor desfășura pe durata a 16 luni, dintre care 2 luni sunt alocate proiectării, iar restul de 14 luni – executării efective.

160 de apartamente din cele 4 scări ale blocului M1 vor profita de aceasta schimbare.

„Este unul dintre cele mai mari blocuri din zonă, cu 160 de apartamente, și mă bucur că asociaţia de proprietari a venit în parteneriat cu Primăria. Astfel, am reuşit să atragem fonduri prin PNRR, iar în scurt timp vor începe şi lucrările. Vorbim de un contract de circa 10 milioane de lei ce cuprinde lucrări ample pentru o perioadă de 16 luni (2 luni proiectare şi 14 luni execuţie)”, a declarat edilul Ionuţ Pucheanu.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 19 februarie 2024.
  Ultima actualizare articol: 19 februarie 2024, 15:55, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Comentarii (2)

 • CORNELIU NELERSA Răspuns

  Acest anunț a mai fost făcut și acum 3 sau 4 ani, de aceeași primărie, dar nu s-a întâmplat nimic ! Mergeți și stați de vorbă cu președintele/administratorul asociației de la M1, ca să vă convingeți că e așa și că:
  1= nu s-a făcut, până acum, niciun studiu de fezabilitate, pentru a se vedea ce trebuie reabilitat la acest bloc;
  2= proiectantul a venit la asociație să întrebe dacă nu au un plan al blocului, el neavând niciunul;
  3= nu s-a dat nici până la această dată ceva scris asociației (un ghid, de ex.) ca să știe și locatarii ce lucrări se vor face în cadrul reabilitării.
  Mergeți la primărie și stați de vorbă cu cei care coordonează reabilitarea (directorul Capetis cred că e șeful), ca să vă lămuriți !
  Pe de altă parte, orașul are peste 700 asociații de proprietari; doar atât poate actuala conducere a primăriei să reabiliteze?… un bloc? Rușine ! Câte blocuri au fost reabilitate de când e actualul partid la conducerea primărie, cu Pucheanu primar?
  PS – pe 28.11.2022, actualul primar anunța în primărie, personal, 10-12 președinți de asociații din Galați, că blocurile lor au fost alese ca să fie reabilitate cu fonduri europene în 2024 (în 2023 ar fi trebuit să se facă studiile de fezabilitate…). Ce s-a făcut de atunci cu aceste blocuri?… NIMIC !

  2 martie 2024 la 17:45
  • Mirela AVRAM Răspuns

   da domnule ce poti sa ceri la acesti infr.actori?! Rusine este putin spus. Sunt doar pentru ei. La 700 asociatii in galati sunt in stare sa modernizeze doar 3 blocuri..este bataie de joc. Nu putem face nimic pentru ce ne conduce psd puchineața care sia bagat tot neamul la putere in primarie si toate rudele

   2 martie 2024 la 18:28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print