[VIDEO] Loc de joacă închis la Galați din cauza zgomotului infernal. Parc amenajat la mai puțin de 50m de geamurile locatarilor

Înapoi la StiriDeGalati.com
Parc inchis Galati

[VIDEO] Loc de joacă închis la Galați din cauza zgomotului infernal. Parc amenajat la mai puțin de 50m de geamurile locatarilor

Hotărârea instanței închide un parc modern, locuitorii se plâng de zgomot

Primăria municipiului Galați a fost obligată să închidă definitiv locul de joacă din cartierul Siderurgiștilor Vest, zona blocurilor 7A-7D, ca urmare a unei hotărâri definitive a instanței. Opt locatari au acționat municipalitatea în instanță, susținând că parcul cauzează disconfort și zgomot excesiv, câștigând procesul în final.

Parcul, inaugurat în 2018 și amenajat pe o suprafață de 600 de metri pătrați, cu 12 leagăne, două balansoare, două tobogane și un spațiu pentru sport, a fost subiectul unor plângeri constante din partea unor locuitori. Aceștia au semnalat că parcul este prea aproape de ferestrele lor și că zgomotul provocat de activitatea copiilor este insuportabil, afectându-le astfel liniștea și calitatea vieții. Parcul fiind amplasat la mai putin de 50m de geamurile locatarilor.

În ciuda eforturilor depuse de Primărie pentru a asigura respectarea normelor și a monitoriza comportamentul în parc prin intermediul unui sistem video, plângerile locatarilor au condus la închiderea definitivă a acestuia. Deși au existat și voci care au susținut menținerea parcului pentru a oferi copiilor o alternativă de divertisment și pentru a promova un stil de viață activ, decizia instanței a casstigat in final prin inchiderea acestuia.

Primăria Galați subliniază că va continua să modernizeze și să amenajeze noi locuri de joacă în alte zone ale orașului, în ciuda închiderii acestui parc.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 8 februarie 2024.
  Ultima actualizare articol: 8 februarie 2024, 20:12, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Comentariu (1)

  • Satul de prosti Răspuns

    Foarte bine ca la inchis . Toata ziua galagie maxima si nu ai nici un pic de liniste .

    6 martie 2024 la 23:24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print