[Galerie foto] Tasări semnificative pe rampa podului de la Brăila

Înapoi la StiriDeGalati.com

[Galerie foto] Tasări semnificative pe rampa podului de la Brăila

O porțiune de asfalt de la una din rampele podului peste Dunăre de la Brăila s-a lăsat, iar constructorul a încercat să pună mai multe straturi de asfalt pentru a reface planeitatea suprafeței carosabile, însă fără prea mare succes. Reprezentanții CNAIR au declarat că există tasări în zona rampei, care au ajuns până la 10-15 centimetri, astfel încât constructorul va încerca stabilizarea rampei prin piloți forați.

Contactat de HotNews, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a recunoscut că există niște tasări – coborâri ale nivelului unei porțiuni de teren sub greutatea proprie sau sub cea a construcțiilor aflate în acel loc.

„Tasările au început de anul trecut, dar nu au fost așa mari. Acum au ajuns la 10-15 cm. Constructorul încearcă să aplice o soluție cu piloți (stâlpi ) forați, pentru stabilizare. Acum este în stadiul în care probează terenul, după care va intra în faza de execuție a soluției de remediere”, a declarat Șerbănescu. Potrivit acestuia, motivul tasărilor poate fi legat fie de lucrări defectuoase realizate de constructor, fie de erori de proiectare, fie  de ambele.

„Acum nu mai este vorba doar de o simplă aducere la cotă, sunt lucrări mai ample de executat. Au încercat să aducă (asfaltul – n.r.) la cotă, dar soluția n-a dat randament. Vor trebui să introducă restricții”, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR, care a ținut să precizeze că proiectul nu este recepționat. 

Șerbănescu a mai afirmat că tasările actuale nu au legătură cu infiltrațiile apărute în blocul de ancoraj și nici cu pilonii podului propriu-zis.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 11 martie 2024.
  Ultima actualizare articol: 11 martie 2024, 18:06, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print