Amendă la supermarketul Kaufland din zona „Ultimul Leu” din municipiul Galaţi

Înapoi la StiriDeGalati.com
Kaufland Ultimul Leu Galati

Amendă la supermarketul Kaufland din zona „Ultimul Leu” din municipiul Galaţi

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi, în urma unei reclamaţii primite, a desfăşurat o acţiune de control la supermarketul KAUFLAND ROMANIA din zona „Ultimul leu” din municipiul Galaţi, pe data de 12 septembrie 2023.

După investigaţiile efectuate în cadrul acestei acţiuni de control, comisarii CJPC Galaţi au descoperit o serie de nereguli grave. Pentru a asigura respectarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor şi calitatea produselor comercializate, au fost aplicate următoarele sancţiuni:

 • 3 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 59.000 de lei;
 • 1 avertisment;
 • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

Abaterile semnalate în timpul controlului includ:

 1. Comercializarea unor produse alimentare depreciate, printre care se numără lămâi cu spori de mucegai, flori în ghivece care erau ofilite, şi conserve de peşte cu ambalajele deformate.
 2. Comercializarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, punând astfel în pericol sănătatea consumatorilor.
 3. Utilizarea unor practici comerciale incorecte, precum încasarea la casa de marcat a unor preţuri mai mari decât cele afişate la raft pentru produse cum ar fi budinci, creioane colorate, ascuţitori, şi truse compas.
 4. Utilizarea unei practici comerciale incorecte prin expunerea la comercializare în zona destinată promoţiilor a unor produse alimentare pentru care nu exista nicio promoţie.

Aceste constatări demonstrează importanţa unor acţiuni de control regulate pentru protejarea intereselor şi sănătăţii consumatorilor. CJPC Galaţi îşi menţine angajamentul de a monitoriza şi de a interveni atunci când sunt identificate abateri de acest gen în vederea asigurării calităţii şi siguranţei produselor comercializate pe piaţă.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 20 septembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 20 septembrie 2023, 17:53, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Comentarii (2)

 • Mariana Pascu Răspuns

  Era si timpul!

  20 septembrie 2023 la 17:59
 • Alexadra Răspuns

  Va mai dau eu cateva produse care sunt expirate. luate anul acesta dar nu am facut reclamatie la opc pentru ca mi-a fost mila de ei

  20 septembrie 2023 la 18:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print