[Galerie foto] Aniversare de 21 de ani pentru Biserica de pe platforma siderurgică Liberty din Galați

Înapoi la StiriDeGalati.com

[Galerie foto] Aniversare de 21 de ani pentru Biserica de pe platforma siderurgică Liberty din Galați

Credincioșii din municipiul Galați au sărbătorit cea de-a 21-a aniversare a Bisericii de pe platforma siderurgică Liberty, lăcaș care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Apostol Andrei. Evenimentul a fost marcat printr-o solemnă Sfântă Liturghie, oficiată de un sobor de preoți din municipiu, în prezența directorilor și a muncitorilor de la Liberty Galați, alături de numeroși credincioși.

Biserica, deosebit de importantă pentru comunitatea siderurgiștilor din Galați, a fost închinată Sfântului Apostol Andrei și sfințită acum 21 de ani, într-o ceremonie ce a avut loc în prezența credincioșilor și a reprezentanților Liberty Galați. În mijlocul acestora s-a aflat ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adus binecuvântarea sa și a exprimat aprecierea pentru munca și efortul depus de angajații platformei siderurgice.

Într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos se menționează

: „Pentru a marca așa cum se cuvine sărbătoarea, un sobor de preoți din municipiul Galați a săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența directorilor și a muncitorilor, precum și a numeroși credincioși. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul acestor credincioși pentru a-i binecuvânta. Ierarhul Dunării de Jos a apreciat munca și efortul pe care îl depun angajații platformei siderurgice. De asemenea, chiriarhul locului a încurajat conducerea acestei instituții să continue implementarea de proiecte social-filantropice pentru tineri și nu numai.”

Evenimentul a inclus și un moment special pentru 22 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul „Paul Dimo”, specializați în electricieni în cadrul învățământului dual. Aceștia au primit daruri din partea bisericii, subliniind legătura dintre educație și comunitate.

La final, a fost oficiat un parastas în memoria ctitorilor bisericii și a celor decedați în accidentele de muncă pe platforma siderurgică, aducând astfel un omagiu celor care au contribuit la existența și dezvoltarea acestei comori spirituale în mijlocul comunității siderurgiștilor din Galați.

✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 12 decembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 12 decembrie 2023, 14:03, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print