Ne confruntăm cu atacuri cibernetice de mare amploare! Ce ne spun specialiștii și cum ne putem proteja?

Înapoi la StiriDeGalati.com
Atacuri cibernetice de mare amploare

Ne confruntăm cu atacuri cibernetice de mare amploare! Ce ne spun specialiștii și cum ne putem proteja?

Redacția noastră, Știri de Galați, a trecut cu succes printr-o serie de atacuri cibernetice DDoS de mare amploare, demonstrând rezistența și experiența echipei noastre IT.

Această realizare remarcabilă se datorează parteneriatului nostru cu furnizorul de găzduire WOWHOST România, alături de personalul lor specializat în securitate cibernetică. Echipa noastră de profesioniști gălățeni continuă să dovedească competența lor în domeniul securității cibernetice și al serverelor dedicate.

Ne mândrim cu această realizare și suntem hotărâți să menținem integritatea și siguranța platformelor noastre de știri și anunțuri online.

Marius-Cătălin Munteanu, CEO WOWHOST România și Specialist în Securitate Cibernetică, ne-a declarat:

“Trecem printr-o perioadă cu trafic online peste limita normală, ne confruntăm cu atacuri cibernetice DDoS de mare amploare iar rata lor se intensifică de la o oră la alta. Aceste atacuri cibernetice vin în cascadă și sunt foarte dificil de mitigat, cu toate că noi dispunem hardware de sisteme de securitate de ultimă generație, dar nu putem garanta niciodată că nu se poate întâmpla ceva. Am dezvoltat un mecanism bazat pe inteligență artificială care ne ajută să identificăm și să stopăm o mare parte din atacuri asupra infrastructurii noastre server și a clienților noștri. Partenerii noștri CDN lucrează și ei cot la cot cu noi pentru a identifica aceste atacuri malițioase. Traficul rău intenționat se desfășoară cu zeci de mii de pps-uri pe diferite porturi si aplicații, atacurile sunt de tip Botnet, Layer 3, 4 și 7, cu toate că am identificat și e-mail-uri de tip spam cu atașamente virus și link-uri potențial malițioase.

Avem colegi atât în Galați cât și în țară, al căror sisteme informatice se pare că „au picat” și nu au reușit să facă față valului mare de atacuri. Se pare că aceste atacuri se desfășoară de câteva săptămâni și vizează în mare parte website-uri de știri, primării, consilii județene și jocuri online. Am încercat să identific proveniența acestor atacuri cibernetice, se pare că provin atât din România cât și din afara țării, momentan merg pe o pistă dar nu pot da detalii concrete. Vă voi ține la curent în această privință și recomand colegilor mei să investească cât se poate de mult în securitatea infrastructurii cibernetice atât hardware cât și software.

Nu cred că aceste atacuri cibernetice se vor opri în perioada următoare. În cazul în care vă putem ajuta cu soluții de securitate asupra infrastructurii dumneavoastră noi vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0746 404 652.

Cu toate că aceste atacuri, din sursa mea de informație, nu au vizat utilizatorii casnici de internet, dar vă recomand celor de acasă să aveți o soluție software antivirus și firewall instalată pe toate dispozitivele dumneavoastră pentru a evita furtul de date și a risca să faceți parte dintr-o rețea malițioasă de tip botnet.“

Atacuri cibernetice
Atacuri online
✍️ Raportează greșeală articol

  Articol scris în data de: 1 noiembrie 2023.
  Ultima actualizare articol: 1 noiembrie 2023, 20:17, făcută de: Redacția Știri de Galați

Donează și susține redacția
Vezi mod AMP
📶 Urmărește-ne și pe: Google News Facebook TikTok YouTube Instagram Pinterest X (Twitter) WhatsApp

Loading

Partajați acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la StiriDeGalati.com
Follow Follow Follow Email Print